PRP; (Platelet rich plasma)  kişinin vücudundan küçük bir miktar kan alındıktan sonra kanın özel bir işlem ile plazmasının ayrıştırılarak, vücuda enjeksiyon yoluyla geri verilmesi işlemidir. Elde edilen plazma, “platelet” denilen hücrelerden oldukça zengindir. Vücuttaki temel görevi kanın pıhtılaşmasını sağlamak olan plateletler, içerdikleri büyüme faktörleri sayesinde yara iyileşmesinde önemli role sahiptir.

PRP tedavisi ile kişinin kendi kanıyla vücudundaki bazı hastalıkları iyileştirmek ve cilt gençleştirmek mümkündür. İlaç yerine kişinin kendi kanının kullanıldığı PRP tedavisinde özellikle çevresel ve genetik faktörlerle birlikte yavaşlayan hücre yenilenmesinin önüne geçilir. PRP; saç dökülmesinden, cilt gençleştirmeye, ağrı tedavisinden, ortopedik pek çok hastalığın tedavisinde kullanılır.

Mezoterapi uygulanan bölgeler

  • Yüz (alın, çene, yanaklar, göz çevresi)
  • Göbek, karın
  • Saç derisi
  • Boyun, dekolte bölgesi
  • Eller
  • Kollar
  • Bacaklardır. Deforme olmaya yatkın olan neredeyse her bölge için ihtiyaç duyulduğu zaman mezoterapi uygulanması mümkündür.

Mezoterapinin Avantajları

Saç köklerini besleyen bir uygulama olan saç mezoterapisi ile saçlarda dökülme azalır. Saç telleri kalınlaşır, daha canlı bir görünüm elde edilir. Düşük maliyeti olan ve olumlu sonuç alınan bir yöntemdir.

Ortalama seans sayısı –4 – 6

İşlem süresi –20 dk

Anestezi –Lokal krem

Etkisi – 4 – 6 ay sürer

Dokunun daha genç ve sağlıklı olmasını sağlar

Mezoterapi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi, bir mikroenjeksiyon işlemidir. Kişinin cildini yenileme, kırışıklık azaltma, aydınlatma gibi amaçlarla uygulanır. Mezoterapide vitaminler, mineraller, aminoasitler ve enzimler bazen tek başlarına bazen ise kokteyl yapılarak deri altına enjekte edilir. Ancak çok derine ya da kas altına değil direkt olarak derinin orta tabakasına mezoterapi uygulaması yapılmaktadır.

Mezoterapi için yaş sınırı var mı?

Mezoterapi yaş sınırı neredeyse yok denilebilir. Çünkü mezoterapi yaptırmaya engel teşkil eden bir hastalığı olmayan 16-75 yaş aralığındaki herkes bu işlemden yararlanabilir.

Mezoterapi Hangi Durumlarda Yapılır?

Mezoterapi, kozmetik bir işlemdir. Dünya çapında yaygın bir kullanımı mevcuttur. Mezoterapiye; cilt bakımı ve yenileme, anti-aging, bölgesel zayıflama, selülit ve çatlak tedavileri, lekeler ve yara izleri, saç bakımı ve tedavisi gibi şikayetlerde başvurulmaktadır. Ayrıca akut ve kronik ağrılar, spor yaralanmaları ve birtakım deri hastalıklarında da tedavi amaçlı yapılır. Mezoterapi uygulanan bölgeler ise;

  • Yüz (alın, çene, yanaklar, göz çevresi)
  • Göbek, karın
  • Saç derisi
  • Boyun, dekolte bölgesi
  • Eller
  • Kollar
  • Bacaklardır. Deforme olmaya yatkın olan neredeyse her bölge için ihtiyaç duyulduğu zaman mezoterapi uygulanması mümkündür.
Yüz ve Boyun Mezoterapisinde Amaç Nedir?

Mezoterapi, yüz ve vücudun hemen hemen her bölgesine uygulanabilmektedir. Ancak en sık tercih edileni yüz ve boyun mezoterapisi olmaktadır. Yüz ve boyun mezoterapisinde amaç; daha canlı, genç, aydınlık, kırışıklık ve çizgilerden arınmış bir cilde kavuşmaktır.

Mezoterapi ne kadar etkilidir?

Mezoterapi etkinliği birkaç seans içinde net olarak anlaşılmaya başlar. Mezoterapi tedavisi boyunca etkinliğin artması, seansların bitiminde de devamlılığını sürdürür.

Mezoretapi kimlere yapılmaz?

Mezoterapi genel açıdan birçok kişiye yapılabilir. Ancak bazı riskli gruplar için uygulama önerilmez. Bunlar; kanser hastaları, kalp hastaları, birden fazla ilaç kullananlar, hamileler, emzirenler, şeker hastaları, kan pıhtılaşma sorunu ve ürtikeri olan kişilerdir.

Mezoterapi Ne Kadar Sürer?

Mezoterapi işlemi son derece konforlu ve keyifli bir uygulamadır. İşlem ortalama 30-40 dakikadır. 4 ve 6 seans mezoterapi sonrası cildin elastikiyet ve canlılık kazandığı herkes tarafından fark edilir. 6 seans bittikten sonra, senede iki defa veya ihtiyaca göre 3 ayda bir de işlem tekrarlanabilir.

Mezoterapi fiyatları nedir?

Mezoterapi fiyatları işlem yapılan bölge ya da bölgelerin durumuna göre farklılıklar göstermektedir.

Saç Mezoterapisi Nedir?

Saç dökülmesini durdurmak için saç mezoterapisi uygulanır. Saç dökülmesinin çeşitli sebepleri vardır. Cinsiyete göre saç hücrelerinde olan dolaşım bozukluğu saç dökülmesinin sebepleri arasında sayılabilir.

Saç Mezoterapisi Uygulamasının Özellikleri Nelerdir?

Mineral ve vitaminlerin mikro enjeksiyon yolu ile derinin orta katmanına uygulanması saç mezoterapisi olarak adlandırılır. Enjeksiyon maddelerinin içerikleri uygulama yapılacak kişiye göre değişmektedir. Mezoterapi doğrudan problemli bölgeye verilir.

Saç Mezoterapi Uygulama

İnce uçlu iğneler ile yapılan saç mezoterapisi yöntemi ile hazırlanmış karışım saç tabakasına enjekte edilir. Belli aralıklarla derinin 4-6 mm altına enjekte edilen ilaç çabuk sonuç alınmasını sağlar.

İşlem Sırasında Ağrı Oluyor mu?

İşlem sonrası ağrı veya acı hissi olmaz ya da çok belli belirsiz hissedilir. İçerikteki maddeler yanma veya acı yapar ise karışıma lidokain eklenir. Bu şekilde acı hissedilmez.

Mezoterapinin Avantajları Nelerdir?

Saç köklerini besleyen bir uygulama olan saç mezoterapisi ile saçlarda dökülme azalır. Saç telleri kalınlaşır, daha canlı bir görünüm elde edilir. Düşük maliyeti olan ve olumlu sonuç alınan bir yöntemdir.

ONLİNE RANDEVU
×