Dudak dolgusu; dudak yapısını şekillendirmek veya dudaklara hacim kazandırmak amacıyla yapılan, dudakların iç kısmı ve çevresine dermal dolgu enjekte edilmesi işlemidir.
Estetik bir müdahale olan bu işlem esnasında kullanılan dolgu maddesi ise cilde hacim kazandırmasıyla bilinen hyalüronik asittir.

Etkinin ortaya çıkma süresi–3-7 gün

İşlem süresi –10-15 dk

Anestezi – Lokal krem

Kalıcılık  8-12  ay, tekrarlanabilir

Kalıcı kırışıklıkların ortaya çıkmasını önler

Dudak Dolgusu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Ne Kadar Süre Sonra Etkisini Yitirir?

18 ay ya da fiziksel duruma göre 3 yıla kadar etkisini sürdürebilir. Göz altı ışık dolgusu her uygulandığında etki süresi uzar.

Avantajları nelerdir?

Yüz ve çene dolgusu avantajları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Kısa zamanda istenen bir yüz hattına sahip olmanın yanında, cerrahi işlem yaptırmadan bu sonuçları almak ekstra bir konfor sunar.

Ne sıklıkla tekrarlanmalıdır?

12-18 ayın sonunda dolgular eriyince yüz ve çene dolgusu işlemi tekrarlanabilmektedir.

Dudak Dolgusu Nedir?

Dudakların tekrardan şekillendirilmesi, hacim verilmesi için dolgu maddesi enjekte edilerek yapılan işleme dudak dolgusu adı verilir. Tıbbi estetik uygulamaları arasında ilk sıralarda yer alır. İçinde hyalüronik asit bulunan dolgu maddeleri kullanılır.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Enjeksiyon işlemi 5 dakika gibi kısa bir sürede yapılır. Önemli olan dudak dolgusu için yapılan uygulamanın kişiye uygun olması, steril ortam hazırlama, uygulama sonrası doğru dağılımı için masaj basamaklarıdır. İşlem yapıldıktan sonra buz kompresi uygulanabilir.

Hangi Durumlarda Dudak Dolgusu Yapılır?

Dudak yapısı ince ise daha dolgun bir görünüm vermek için veya istenen dudak şekline kavuşmak için dolgu yapılır.

Yaş ilerledikçe de dudak eski şeklini kaybeder ve incelir. Dudak üstünde bulunan çizgiler belirginleşir. Kozmetik malzemelerle bu görünümü kapatmak imkânsızdır. Dudak dolgusu uygulandığında daha genç ve dolgun bir dudak ve yüz görünümü elde edilir.

Dudak Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

Dudak yapısında bozukluk, incelik, orantısızlık var ise dolgu ile bu problemler  giderilebilir. Kadınlar dudak dolgusu ile istediği görünüme kavuşarak, kendini daha genç ve çekici de hisseder.

Dudak Dolgusu Ne Amaçla Yapılır?

Üst ve alt dudakta simetri kaybını gidermek, ince yapıda olan dudakları daha dolgun göstermek amacı ile dudak dolgusu yapılır.

Uygulama Sonrası Dikkat Edilecek Noktalar Nelerdir?

Uygulama yapıldıktan sonra 2 saat kadar yemek yemek, ruj kullanmak istenmez. İlk günlerde işlem sonrası dudaklarda hafif şişlik oluşabilir, iğne girişlerinde morluklar meydana gelebilir. Bu şişlik ve morluklar kısa sürede geçmektedir. Uygulama sonrası dikkat edilecek noktalar arasına dolgu uygulama sonrası bol su içilmesi. Bol su içildiğinde dolgu içindeki hyalüronik asit su tutarak gerekli dolgunluğunu sağlar, uygulama daha uzun süre kalıcı olur.

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır?

Hyalüronik asit kullanarak yapılan geçici dudak dolgusu, kullanılan malzeme yoğunluğuna da bağlı olarak, 6ay ile 1,5 yıl arasında, ortalama 1 yıl kullanılabilir.

Dudak Dolgusu Kimlere Yapılır?

Dudak estetiği herkese yapılabilir. Dudakta ince çizgilerin çoğalması, asimetri olması, gülerken dişetlerinin görünmesi halinde kişilerin isteği üzerine dudak dolgusu yapılabilir.

Dudak Dolgusu Kimlere Uygulanmaz?

Hamilelere, emziren kadınlara ve kanda pıhtılaşma bozukluğu olan hastalara dudak dolgusu işlemi  uygulanmamaktadır.

Dudak Dolgusu Fiyatları

Dudak dolgusu fiyatları, dudaklara enjekte edilen madde miktarına göre ve kullanılan dolgu çeşidine göre değişiklik gösterir.

Tedaviden Sonra Başlangıçta ya da Sonraki Günlerde Herhangi Bir Ağrı Yaşanır mı?

Botulinum toksini uygulaması sonrası baş ağrısı olabilir. Bu uygulama yapılan bölgede biraz morarma olabilir, birkaç gün içinde bu morluklar geçecektir.

Ne Sıklıkla Tekrarlanması Gerekir?

Kalıcı olmayan bu işlem, hekimin uygun gördüğü aralıklarla tekrarlanmalıdır. Masseter botulinum toksini işlemi 3 ya da 6 ay etkisini sürdürür.

ONLİNE RANDEVU
×