Ozon Nedir?
Atmosferin kaynaklarından biri olan ozon, oksijenin yüksek enerjili halidir. Her gün baktığımız mavi gökyüzünün kaynağı niteliğindeki ozon, dünyadaki yaşam için oldukça önemlidir. Dünya için bu kadar önemli nitelikteki ozon, tıp dünyasında günden güne daha çok araştırılmakta ve giderek daha önemli bir yere sahip olmaktadır.
Ozon, üç tane oksijen molekülünün bir araya gelmesiyle oluşan, O3 adı verilen gazdır. İçinde insanların yaşadığı atmosfer tabakalarında, dolayısıyla soluduğumuz havada bulunan oksijen molekülleri O2 formunda bulunmaktadır. Dolayısıyla soluduğumuz havada bulunmayan, ancak atmosferin üst tabakalarında kendiliğinden oluşan ozon, bir jeneratör yardımıyla O2’denozon-terapi-nedir-cesitleri-nelerdir elde edilebilmektedir.

Ozon, kendisine özgü nitelikte bir kokuya sahiptir ve atmosferin alt tabakalarında O2 durumuna dönen bir gazdır.

Ozonun temel iki tane özelliği bulunmaktadır;

Ozon, iyi bir antioksidandır.
Ozon, etkili nitelikte bir yüzey dezenfektanıdır. Mantar ve virüsler, ozon ile karşılaştıkları zaman canlılıklarını kaybetmektedirler.
Tıbbi uygulamalarda kullanılan oksijen-ozon karışımında %3-5 oranında ozon bulunmaktadır. Bu karışım, medikal ozon adını almaktadır.

Ozon ve Tedavi
Ozon tedavilerinde, doku ve hücrelerin oksijeni en etkili şekilde kullanması amaçlanmaktadır. Su ve yağ gibi maddelerin ozonlanması mümkündür ve aynı doğrultuda kan da su gibi ozonlanabilmektedir. İnsan vücudunda alyuvar olarak adlandırılan ve görevleri oksijen taşımak olan kan hücrelerinin ozonla karşılaşması durumunda, bu hücrelerde ve dolayısıyla vücudumuzda birçok değişiklik meydana gelmektedir:

Ozonla karşılaşan alyuvar hücreleri elastikiyet kazanmakta ve ozonla karşılaşılan bölgelerde kan akışkanlığında artış meydana gelmektedir.
Ozonla karşılaşan alyuvarların, oksijen taşıma kapasitesinde artış meydana gelmektedir.
Vücutta temel görevleri, oksijen taşımak olan alyuvarların oksijeni dokulara bırakma yeteneğinde artış oluşmaktadır.
Ozonla karşılaşmayla birlikte hücre içi solunumu hızlanmakta ve böylece hücre fonksiyonları için gerekli olan enerji üretiminde artış meydana gelmektedir.
Ozon, antioksidan niteliği güçlü bir maddedir. Bu bakımdan ozon, cildin detoks yapıcı özelliğini arttırarak vücudumuzdaki kimyasal maddelerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır.
Ozon Terapi Yöntemleri
Ozon tedavisinin çeşitli uygulama metotları bulunmaktadır. Bu uygulama metotlarından hangisinin gerçekleştirileceğine, hastayla ilgili gerekli değerlendirmelerin yapılmasının ardından karar verilmektedir.

Majör Terapi
Majör terapi, yapılan değerlendirmeler doğrultusunda belirli miktarda şişelere ya da medikal kan torbalarına alınan kanın ozonlanarak, tekrar dolaşıma verilmesi işlemidir.

Yaklaşık olarak 15-20 dakika süren bu uygulamalar ile, kanın akciğerden daha fazla oksijen alması sağlanarak, dokulara bırakması sağlanmaktadır.
Majör terapi, antioksidan sistemini aktif hale getirerek, kan ve organların oksijen radikallerinden temizlenmesini sağlamaktadır.
Ozonlanan kan yoluyla, bağışıklık sisteminde düzenlenme meydana gelmekte ve güçlenme sağlanmaktadır.
Dolaşım sistemini meydana getiren kan damarları, uygulanan ozonla birlikte açılmakta ve bu durum dolaşımı daha kolay hale getirmektedir.
Ozon Minör Terapi
Ozon minör terapi uygulamasında, vücudun ihtiyacına ve yapılan değerlendirmelere göre belirlenen miktarda kan ozonlandıktan sonra, kas içerisine enjekte edilmektedir.

Kas içerisine ozonlanmış kanın enjekte edilmesiyle gerçekleştirilen bu yöntem özellikle solunum yolları hastalıkları konusunda oldukça etkili olmaktadır.
Astım ve KOAH adı verilen akciğer hastalıklarında güvenle kullanılabilecek, oldukça etkili bir terapi uygulamasıdır.
Ozon minör terapi, alerjik rahatsızlıklar ve dermatolojik hastalıklar gibi pek çok durumda güvenle kullanılabilmektedir.

Ozon Rectal
Ozon rectal, ozon gazının rectal yoldan bağırsaklara verilmesiyle gerçekleştirilen uygulamalardır.

Ozon rectal uygulamasıyla, majör ozon terapisinin gerçekleştirilemediği durumlarda, ozon gazı rectal yoldan verilmektedir.
Ozon Torbalama ve Kupa
Ozon torbalama uygulaması, yapılan değerlendirmeler doğrultusunda kişide bulunan iyileşmeyen yara bölgelerine ve yanık durumlarında bölgesel olarak problemli alana ozon gazının uygulanması işlemidir.

Ozon torbalama ve kupa uygulaması, enfeksiyon odaklarını ortadan kaldırmaktadır.
Yaranı ya da hasarlı dokunun iyileşmesini hızlandırmaktadır.
Ozon torbalama ve kupa uygulaması, özellikle dolaşım problemi bulunan hastalarda majör terapi uygulamasıyla birlikte gerçekleştirildiği zaman, oldukça etkili ve başarılı sonuçlar ortaya çıkmaktadır.

Ozon Eklem İçi Uygulamalar
Ozon gazının eklem içerisine uygulanması işlemidir. Ozon eklem içi uygulamalar, romatizma ve artroz durumlarında eklem içine gerçekleştirilen ozon uygulamalarıdır.

Eklem içine uygulanan ozonla, kıkırdak dokusunun beslenmesinin sağlanması amaçlanmaktadır.
Kıkırdak dokusunun kendisini tamir etmesi sağlanmaktadır.
Ozon Sauna Uygulamaları
Ozon sauna uygulamalarında, ozon buharı kullanılarak ozonun ciltten emilimi sağlanmaktadır.

Detoks ve selülit tedavilerinde sıklıkla ve güvenle kullanılmaktadır.
Cilt rahatsızlıklarında güvenle uygulanabilen bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mezoterapi uygulanan bölgeler

  • Yüz (alın, çene, yanaklar, göz çevresi)
  • Göbek, karın
  • Saç derisi
  • Boyun, dekolte bölgesi
  • Eller
  • Kollar
  • Bacaklardır. Deforme olmaya yatkın olan neredeyse her bölge için ihtiyaç duyulduğu zaman mezoterapi uygulanması mümkündür.

Mezoterapinin Avantajları

Saç köklerini besleyen bir uygulama olan saç mezoterapisi ile saçlarda dökülme azalır. Saç telleri kalınlaşır, daha canlı bir görünüm elde edilir. Düşük maliyeti olan ve olumlu sonuç alınan bir yöntemdir.

Ortalama seans sayısı –4 – 6

İşlem süresi –20 dk

Anestezi –Lokal krem

Etkisi – 4 – 6 ay sürer

Dokunun daha genç ve sağlıklı olmasını sağlar

Mezoterapi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi, bir mikroenjeksiyon işlemidir. Kişinin cildini yenileme, kırışıklık azaltma, aydınlatma gibi amaçlarla uygulanır. Mezoterapide vitaminler, mineraller, aminoasitler ve enzimler bazen tek başlarına bazen ise kokteyl yapılarak deri altına enjekte edilir. Ancak çok derine ya da kas altına değil direkt olarak derinin orta tabakasına mezoterapi uygulaması yapılmaktadır.

Mezoterapi için yaş sınırı var mı?

Mezoterapi yaş sınırı neredeyse yok denilebilir. Çünkü mezoterapi yaptırmaya engel teşkil eden bir hastalığı olmayan 16-75 yaş aralığındaki herkes bu işlemden yararlanabilir.

Mezoterapi Hangi Durumlarda Yapılır?

Mezoterapi, kozmetik bir işlemdir. Dünya çapında yaygın bir kullanımı mevcuttur. Mezoterapiye; cilt bakımı ve yenileme, anti-aging, bölgesel zayıflama, selülit ve çatlak tedavileri, lekeler ve yara izleri, saç bakımı ve tedavisi gibi şikayetlerde başvurulmaktadır. Ayrıca akut ve kronik ağrılar, spor yaralanmaları ve birtakım deri hastalıklarında da tedavi amaçlı yapılır. Mezoterapi uygulanan bölgeler ise;

  • Yüz (alın, çene, yanaklar, göz çevresi)
  • Göbek, karın
  • Saç derisi
  • Boyun, dekolte bölgesi
  • Eller
  • Kollar
  • Bacaklardır. Deforme olmaya yatkın olan neredeyse her bölge için ihtiyaç duyulduğu zaman mezoterapi uygulanması mümkündür.
Yüz ve Boyun Mezoterapisinde Amaç Nedir?

Mezoterapi, yüz ve vücudun hemen hemen her bölgesine uygulanabilmektedir. Ancak en sık tercih edileni yüz ve boyun mezoterapisi olmaktadır. Yüz ve boyun mezoterapisinde amaç; daha canlı, genç, aydınlık, kırışıklık ve çizgilerden arınmış bir cilde kavuşmaktır.

Mezoterapi ne kadar etkilidir?

Mezoterapi etkinliği birkaç seans içinde net olarak anlaşılmaya başlar. Mezoterapi tedavisi boyunca etkinliğin artması, seansların bitiminde de devamlılığını sürdürür.

Mezoretapi kimlere yapılmaz?

Mezoterapi genel açıdan birçok kişiye yapılabilir. Ancak bazı riskli gruplar için uygulama önerilmez. Bunlar; kanser hastaları, kalp hastaları, birden fazla ilaç kullananlar, hamileler, emzirenler, şeker hastaları, kan pıhtılaşma sorunu ve ürtikeri olan kişilerdir.

Mezoterapi Ne Kadar Sürer?

Mezoterapi işlemi son derece konforlu ve keyifli bir uygulamadır. İşlem ortalama 30-40 dakikadır. 4 ve 6 seans mezoterapi sonrası cildin elastikiyet ve canlılık kazandığı herkes tarafından fark edilir. 6 seans bittikten sonra, senede iki defa veya ihtiyaca göre 3 ayda bir de işlem tekrarlanabilir.

Mezoterapi fiyatları nedir?

Mezoterapi fiyatları işlem yapılan bölge ya da bölgelerin durumuna göre farklılıklar göstermektedir.

Saç Mezoterapisi Nedir?

Saç dökülmesini durdurmak için saç mezoterapisi uygulanır. Saç dökülmesinin çeşitli sebepleri vardır. Cinsiyete göre saç hücrelerinde olan dolaşım bozukluğu saç dökülmesinin sebepleri arasında sayılabilir.

Saç Mezoterapisi Uygulamasının Özellikleri Nelerdir?

Mineral ve vitaminlerin mikro enjeksiyon yolu ile derinin orta katmanına uygulanması saç mezoterapisi olarak adlandırılır. Enjeksiyon maddelerinin içerikleri uygulama yapılacak kişiye göre değişmektedir. Mezoterapi doğrudan problemli bölgeye verilir.

Saç Mezoterapi Uygulama

İnce uçlu iğneler ile yapılan saç mezoterapisi yöntemi ile hazırlanmış karışım saç tabakasına enjekte edilir. Belli aralıklarla derinin 4-6 mm altına enjekte edilen ilaç çabuk sonuç alınmasını sağlar.

İşlem Sırasında Ağrı Oluyor mu?

İşlem sonrası ağrı veya acı hissi olmaz ya da çok belli belirsiz hissedilir. İçerikteki maddeler yanma veya acı yapar ise karışıma lidokain eklenir. Bu şekilde acı hissedilmez.

Mezoterapinin Avantajları Nelerdir?

Saç köklerini besleyen bir uygulama olan saç mezoterapisi ile saçlarda dökülme azalır. Saç telleri kalınlaşır, daha canlı bir görünüm elde edilir. Düşük maliyeti olan ve olumlu sonuç alınan bir yöntemdir.

ONLİNE RANDEVU
×